Goedkope treinkaartjes

Ik wil niet klagen over de treinen. Het gaat hier maar om de treinkaartjes.

Laten we eerlijk zijn. De NS is er altijd geweest in het bestaan ​​van elke reiziger. Het is ook een van de bedrijven waar veel grappen over word gemaakt, het doel van harde kritiek, en waarschijnlijk een onderdeel van een groot schema om het geluk van de Nederlandse bevolking te regelen. Wat mij echter irriteert, is niet het feit dat de treinkaartjes elke zes maanden met 10% oplopen, maar dat de gehele ervaring van het kopen van een ticket om in de trein te zitten niet echt toeristisch is. Helemaal niet Waarom kunnen toeristen wel goedkopere treinkaartjes kopen?

U kunt dit verwachten van een land dat niet bekend is voor zijn toerisme, maar niet in Nederland. Alleen in 2014 bezochten bijna 14 miljoen mensen het land van melk en klompen. 14 miljoen! Het onvriendelijke deel is dat toeristen niet weten dat hun ticket uit de machine in Schiphol goedkoper kan zijn dan ergens anders. Ze hebben een OV-chipkaart nodig om te kunnen profiteren van de goedkopere tarieven die de lokale bevolking biedt. Toeristen betalen een premie voor treinreizen en worden achter gelaten met de indruk dat het openbaar vervoer te duur is (wat het ook is). Het beste is dat er verschillende abonnementen zijn die NS aan hun klanten biedt voor nog goedkoper reizen. Nogmaals, niet echt gericht op toeristen.

Vrees niet, ik kom met goed nieuws. Een tijd geleden stootte ik op deze website en vond het leuk om alternatieve manieren te ontdekken om treinkaartjes te kopen.

De NS verkoopt jaarlijks kortingskaarten via lokale winkels. Deze kaarten kunnen u soms een fortuin schelen, afhankelijk van waar u heen gaat. Natuurlijk is de website 100% in het Nederlands. Maar daarom ben ik hier! Hieronder vindt u een korte lijst van plaatsen om kortingskaarten te kopen. Dit zal uw trein niet aangenamer maken, maar het zal het zeker goedkoper maken.

Dus als je de volgende keer vast zit in een overvolle trein zonder stoel, dan heb je tenminste niet de volledige prijs om te staan.

De kortingen

OPMERKING: Deze kortingen en aanbiedingen zijn seizoensgebonden en onderhevig aan veranderingen. Ik zal mijn best doen om deze sectie bij te houden met de laatste aanbiedingen.

1. Lekker eten met de trein? De eigen Spoordeelwinkel van NS verkoopt een ticket + lunch / activiteit combo voor maar liefst 19 euro. Het ticket bevat meestal een retourkaartje voor de dag van / naar en een lunch bon voor La Place restaurants, gelegen in de meeste NS treinstations. De reistijden zijn beperkt tot maandag tot vrijdag na 09:00 en de hele dag in het weekend. De ticket- en lunch bon moet op dezelfde dag worden gebruikt. Het treinkaartje is geldig op de volgende aanbieders: NS, Arriva, Breng, Connexxion, Veolia en Syntus. Zorg ervoor dat u spoordeelwinkel regelmatig controleert voor seizoensgebonden kortingen.

2. De NS biedt zelf de reiskaart van Amsterdam voor de extra toeristische onder u. 3 dagen. 26 euro. Onbeperkt reizen naar en over de 020.

3. De NS heeft ook groep retour tickets voor 4 tot 10 personen. De prijs bedraagt ​​55 euro, wat betekent dat de tickets zo goedkoop maakt als 7 euro per persoon. Zorg ervoor dat u Facebook zoekt voor groepen die reizigers helpen bij schakelen en geld besparen die reizen naar dezelfde bestemming. Dit is een populaire optie bij reizigers die vaak lange pendeltjes moeten maken (zoals bijvoorbeeld Den Haag naar Maastricht).

4. Komt u hier alleen voor de Koninginnedag? Er zijn enkele manieren om op 27 april een goedkopere treinreis te maken. Hier is een link met het hele verhaal over dat.

5. Eerst, de Blokker heeft nu een verkoop! (Andere kunnen wellicht verouderd zijn) Maar de lokale goedkope winkel Kruidvat (bijna overal) biedt in het weekend een treinkaartje voor 14 euro, waar dan ook in Nederland! Klik op de link hierboven en koop uw ticket, of ga naar de lokale Kruidvat om een ​​te kopen. Deze zijn geldig voor een dag alleen in het weekend (zaterdag of zondag) voor de hele dag geldig. Dat betekent meerdere bestemmingen voor één prijs.

ETOS, een wat duurdere versie van de Kruidvat, doet ook een keer een soortgelijke overeenkomst.

Andere manieren om je trein kaartjes goedkoop te krijgen!

Als u langer in Nederland verblijft, kan het handig zijn om u een anonieme OV-Chipcard te krijgen. Hierdoor kunt u binnen en buiten het openbaar vervoer in de ov-chipkaart-anoniem-voor kant Nederland checken. U hoeft alleen de kaart op te vullen met voldoende geld (minimum 20 euro voor NS, 4-10 euro voor andere aanbieders) om in te checken. Met deze kaart kunt u ook profiteren van samen reiskorting of gezamenlijke reiskorting. Hiervoor heb je een vriend (of vreemdeling) nodig om te reizen met wie een abonnement heeft, zodat andere kunnen reizen op zijn kaart. Vind de instructies hier!

Als je hier op de lange termijn bent (of een Nederlander die op zoek bent naar goedkopere manieren om te reizen, oh Dutchies!) Dan is het natuurlijk de persoonlijke OV-chipkaart. Met deze persoonlijke kaart kunt u abonnementen en kortingen kopen, zoals 40% korting wanneer u tijdens de piekuren niet reist. Daarnaast vergemakkelijkt u ook de voortdurende invasie van uw privacy en blijkbaar (dit nieuws alleen maar) met de uren van inchecken en andere voorwaarden.