Bezienswaardigheden Antwerpen

Zoo

Deze dierentuin in Antwerpen is een van de oudste dierentuinen van Europa. De Antwerpse Zoo ging voor het eerst open in 1843. Voor een bezoek aan deze dierentuin tijdens de vakantie, wat zeker leuk voor kinderen is, bent u wel een halve dag kwijt. Maar er zijn dan ook veel leuke dingen te bekijken. Er zijn bijna duizend verschillende soorten dieren en een totaal aantal van 5000 dieren.

De dierentuin is ook bezig met serieuze voortplantingsprogramma’s. Voornamelijk om met uitsterven bedreigde diersoorten te helpen. Een goedkoop bezoek aan de dierentuin in de vakantie steunt deze belangrijke programma’s.

De Antwerpse Zoo is de hele week open. De sluitingstijd van de dierentuin is afhankelijk van het seizoen. De zoo is bijvoorbeeld open tot 16.45 in de winter en open tot 19.00 in juli en augustus.

Paleis op de Meir

Dit is een voormalig koninklijk paleis in het hart van de stad Antwerpen. Het paleis werd geheel gerenoveerd in 2001. Op de diverse verdiepingen zijn verschillende onderwerpen met betrekking tot het paleis tentoongesteld. De bovenste verdiepingen gaan allemaal over het verleden van het paleis. Op de begane grond komt binnenkort een vestiging van een befaamde Antwerpse chocolatier. Een teken van hoe belangrijk de Belgische bonbons in Antwerpen zijn.

Aquatopia

Een groot complex met 35 verschillende aquaria. De vissen in de aquaria zijn voornamelijk exotisch. Alleen de vissen zijn al heel interessant voor kinderen op vakantie, maar daarnaast zijn er ook educatieve programma’s voor de kinderen. De toegang is niet goedkoop, bijna tien euro voor kinderen.

Diamondland

Antwerpen staat bekend als een belangrijk centrum voor de handel in diamanten. In het Diamondland kunt u de diamantslijpers zelf aan het werk zien. Elke dag zijn er gratis rondleidingen in het Engels.

Pirateneiland

Speciaal gemaakt voor kinderen tussen van 2 tot 12 jaar. In een voormalig pakhuis kunnen de kinderen volop in het pirateneiland spelen. Ouders kunnen hun kinderen gratis vergezellen. Voor ייn kind moet er negen euro betaald worden.