Bezoek Berlijn

Een stad als Berlijn is zeker de moeite van een bezoek waard. Ga er naar toe voor de bezienswaardigheden en proef nog altijd een stukje van de geschiedenis van de stad. Er is genoeg te zien voor de cultuurliefhebber maar als je meer van winkelen houdt kun je in Berlijn ook zeker je hart ophalen.

Koop een Treinticket Berlijn met de Duitse trein naar Berlijn

Je kunt er natuurlijk voor kiezen als je naar Berlijn gaat om dit met de auto te doen. Nadeel is dat het een aardig eind rijden is en dat het je niet alleen een hoop brandstof kost, maar je zelf ook nog eens behoorlijk vermoeid op de plaats van bestemming zult aankomen na een dergelijk lange rit. Een goed alternatief is in dit geval de trein.

Kies voor de Intercity Berlijn (ICE)

Om te reizen naar Berlijn kies je voor de Intercity Berlijn. Voor deze trein koop je een (enkele reis) treinticket Berlijn met de Duitse trein naar Berlijn al vanaf 39 euro. Daar kan de auto qua kosten amper meer tegenop. De prijs van een treinticket Berlijn met de Duitse trein naar Berlijn kan variëren naarmate het tijdstip waarop je het ticket boekt. Hoe langer dit voor vertrek is hoe voordeliger het kaartje zal zijn omdat je dan meer korting ontvangt. De prijs hangt verder nog af van het feit of je voor reizen in de eerste of tweede klasse kiest. Eerste klasse is luxer maar uiteraard ook duurder.

Flexpreis of Sparpreis Europa

Je kunt kiezen voor een Flexpreis. Dit houdt in dat je altijd het treinticket Berlijn met de Duitse trein naar Berlijn kun omboeken naar een andere dag indien dit nodig is maar dat het ook altijd te annuleren is mocht je om een bepaalde reden niet kunnen gaan. Annuleren is kosteloos en kan dan tot één dag voor vertrek geschieden. Kies je voor Sparpreis Europa dan betaal je minder voor een ticket naar Berlijn. Je kunt een treinticket Berlijn met de Duitse trein naar Berlijn vlak voor je vertrek nog aanschaffen en ook annuleren of omboeken behoort tot de mogelijkheden maar hiervoor betaal je dan wel. Een ticket boek je eenvoudig via de website van NS International.

Stap op waar je wilt

Stap op waar je wiltAls je in Amsterdam op de trein richting Berlijn stapt doe je er 6 uur en 20 minuten (zonder over te hoeven stappen) over om op de plaats van bestemming te raken. De trein vertrekt 6 keer per dag vanaf Amsterdam. De trein heeft onderweg een aantal stations waar ook gestopt wordt dus ook daar kun je opstappen. De tussenstations in Nederland en Duitsland kun je terugvinden op de website van NS International. Kijk welk station het dichtst bij jou in de buurt is en stap daar op. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld in Rotterdam of Utrecht op te stappen of op een ander willekeurig station in Nederland maar dan dien je wel rekening te houden met overstappen.

Bekijk eerst de reisplanner

Alle vertrektijden en de reisduur kun je terugvinden in de reisplanner waarmee je de hele reis van tevoren kunt plannen. Dan weet je precies waar je aan toe bent, hoe lang het duurt en waar je eventueel overstapt. Op de reisplanner vind je de route en de complete dienstregeling maar je kunt ook informatie vinden over de prijzen van de tickets en deze direct boeken als je wilt.

Boek online

Boek onlineOm op de kosten van een treinticket Berlijn met de Duitse trein naar Berlijn te besparen kun je het beste online boeken. Je betaalt dan geen reserveringskosten. Het is vaak voordeliger om overdag te reizen maar ook op bepaalde dagen van de week krijg je meer korting. Lees voor het kopen van een ticket eerst de tips om voordelig te boeken eens door. Het kan je aardig wat korting opleveren.

Bekijk de faciliteiten in de trein

De Intercity Berlijn is ook aan boord voorzien van de nodige faciliteiten. Als je precies wilt weten wat er allemaal aanwezig is raadpleeg je daar het beste even de website van de NS voor. Er zijn uiteraard sanitaire voorzieningen op de trein aanwezig maar je kunt ook gebruik maken van de catering. Wifi is uiteraard ook aanwezig maar dit zijn maar een paar voorbeelden. De ICE is een luxe en comfortabele trein waarvoor je een zitplaats kunt reserveren maar dit is niet verplicht. Doe je dit echter wel dan ben je er altijd van verzekerd dat je een goede zitplaats hebt. Reis je in de tweede klasse? Dan betaal je wat extra voor de reservering van een zitplaats. Voor de eerste klas is deze reservering kosteloos.

Regel ook je verblijf goed

Plan je graag een weekend of vakantie goed van tevoren? Regel dan voordat je naar Berlijn vertrekt ook je verblijf. Er zijn veel hotels en talloze horecagelegenheden waar je terecht kunt. Heb je een hotel gevonden naar je zin en is dat net even wat ter ver weg van het station om te kunnen lopen? Dan heb je in Berlijn ook nog veel mogelijkheden om je reis te vervolgen met een andere manier van openbaar vervoer. Het openbaar vervoer in een grote stad als Berlijn is prima geregeld en ook de snelste manier om je van A naar B te brengen.

Bekijk wat je graag wilt zien

Brandenburger TorDe stad Berlijn biedt tal van bezienswaardigheden waarbij je kunt denken aan de laatste overblijfselen van de Berlijnse muur of bijvoorbeeld de Brandenburger Tor. Je kunt een kaart kopen voor het openbaar vervoer die meer dagen geldig is en waarmee je van alle vervoersmiddelen gebruik kunt maken. Verder zijn er voor toeristen vaak ook kaartjes te koop waarmee je korting krijgt op musea en andere attracties. Wandelen door de stad is ook een aanrader. Koop een goede plattegrond en kies voor de shopwandeling of voor een route langs de mooiste plekjes van de stad. En mocht je kans zien: ga naar de voormalige Oost-Duitse televisietoren voor een adembenemend uitzicht over de stad.