wifi in de trein

Tegenwoordig wil je natuurlijk het liefst zo veel en zo vaak mogelijk online zijn. Je wilt de beschikking hebben over internet en berichtjes kunnen sturen op alle mogelijk manieren, waar je ook bent. Dus als je met de trein reist wil je dat ook. Veel mensen beschikken over een telefoon waarmee je altijd zelf internet hebt maar hiervoor gebruik je dan uiteraard wel je bundel en betaal je voor de MB’s die je gebruikt. Als alternatief kies je voor wifi in de trein/internetten in de trein, want dat is gratis.

Gratis wifi in de intercity

De NS bieden je wifi in de trein/internetten in de trein ook aan in een groot deel van hun treinen. In de treinen die op kortere stukken rijden is het niet beschikbaar maar in bijna alle intercity’s wel. In deze treinen zit je vaak ook langer, dus is het wel handig als je dan ook online kunt. De NS biedt gratis en draadloos internet aan in deze treinen. De treinen waarin deze service aanwezig is kun je herkennen aan het wifi logo dat aan de buitenkant staat.

Hoe log je in?

Inloggen op de gratis wifi in de trein/internetten in de trein van de NS is simpel en snel gepiept. Je gaat eerst naar ‘Verbindingen’ op je laptop of telefoon. Kies vervolgens voor ‘wifi in de trein’ en je hebt binnen enkele seconden verbinding zodat je meteen aan de slag kunt.

In welke treinen?

Op de website van de NS kun je een document downloaden waarop je kunt zien welke voorzieningen er beschikbaar zijn in de verschillende treinen die op het Nederlandse spoorwegnet rijden. Dus ook of er draadloos internet beschikbaar is. De twee nieuwste types intercity zijn standaard voorzien van wifi maar nog niet alle oudere types beschikken hierover. Deze twee types krijgen echter een update en beschikken daarna ook over wifi in de trein/internetten in de trein. Als je zeker wilt weten of het al aanwezig is in de trein kijk je het beste even of het wifi symbool op de buitenkant staat.

Werken in de trein

Wat is nu het voordeel van reizen met de trein als je naar je werk gaat? Om te beginnen hoef je niet zelf te rijden en kom je dus beter uitgerust op de plaats van bestemming aan. Met de auto loop je kans om in de file te komen staan en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Laat staan dat je kunt werken tijdens het rijden. Reis je dagelijks met de trein van en naar je werk? Dan is het erg handig als je de beschikking hebt over wifi in de trein/internetten in de trein. Je kunt dan kosteloos doorwerken op je laptop en bent ook nog eens bereikbaar voor andere mensen. Zeker als je iedere dag een behoorlijke reistijd hebt is draadloos internetten handig. Het kost je niks uit je bundel maar je kunt ook nog net even dat ene klusje afmaken dat nog niet helemaal klaar was en als je dat onderweg kunt doen hoef je daar de volgende dag niet meer aan te beginnen. De meeste intercity’s zijn ook voorzien van stiltecoupés zodat je in alle rust kunt werken. Is de accu van je laptop bijna leeg? In de rijtuigen van de eerste klasse vind je stopcontacten waarin je de laptop kunt inpluggen en opladen tijdens het gebruik.

Naar school met de trein

Ook als je dagelijks met de trein naar school gaat is draadloos en gratis internet een uitkomst. Als je wilt chatten of appen met je vrienden kost je dit geen deel van je bundel als je overschakelt op wifi in de trein/internetten in de trein. En als je je huiswerk nog net niet af hebt kun je dit wellicht op de terugreis naar huis doen op je laptop. Dan is het af voordat je thuis bent en heb jij je tijd ook nuttig besteed. Als je informatie op wilt zoeken op internet voor bijvoorbeeld een opdracht die je aan het maken bent gaat dat ook snel met wifi.

Internationale treinen

Niet alleen de intercity’s in Nederland zijn grotendeels voorzien van wifi. Ook de internationale treinen zoals de Thalys naar België en Frankrijk kennen deze voorziening en in de internationale ICE naar Berlijn kun je ook gebruik maken van draadloos internet. Omdat je veelal langere tijd in deze treinen zit voordat je op de plaats van bestemming bent is dit erg prettig. Zo benut je de reistijd ook ten volle en verveel je je zeker niet.