Geniet van een dagje Huishoudbeurs

0
132
Geniet van een dagje Huishoudbeurs

De Huishoudbeurs is een evenement dat al sinds lange tijd bestaat en veel mensen naar Amsterdam lokt. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om met de auto zelf te gaan maar niet iedereen is er even blij mee om in een drukke stad te rijden, met een beetje pech in de file te komen staan en ook nog eens een huizenhoog parkeertarief te betalen.

Naar station Amsterdam RAI

Een goed alternatief is dan de trein naar de Huishoudbeurs te nemen. Praktisch ieder jaar worden er door bepaalde winkels tickets aangeboden waarmee je met de trein met korting naar de Huishoudbeurs in Amsterdam kunt. De treinen stoppen overigens extra op station RAI tijdens de Huishoudbeurs en nagenoeg voor de deur. Veel makkelijker kan het niet.

Koop trein en toegang tegelijk

Koop trein en toegang tegelijkJe kunt er ook voor kiezen je treinkaartje en toegangsbiljet voor de Huishoudbeurs via de NS te bestellen. Dit is zelfs al mogelijk voor de Huishoudbeurs van het komende jaar die in februari zal plaatsvinden. Je koopt in dat geval een kaartje voor een vaste prijs dat geldig is vanaf ieder station in Nederland naar station Amsterdam RAI. Woon je heel dichtbij dan is het gunstiger om een gewoon treinkaartje te kopen want daar zul je dan voordeliger mee uit zijn.

Voorwaarden treinkaartje

Het treinkaartje naar de Huishoudbeurs is persoonsgebonden. Dat wil zeggen dat het niet overdraagbaar is aan een ander. Ook kun je er alleen op het traject tussen het station waar je opstapt en Amsterdam RAI mee reizen en niet ergens anders gebruiken. Een ticket bestel je eenvoudig via internet. Heb je al een toegangskaartje dan kun je ook een los treinkaartje bestellen. Je doet de bestelling en krijgt vervolgens via de mail een apart E-ticket toegestuurd. Op dit ticket staat een couponcode die je kunt inwisselen in de NS webshop. Als je het ticket en de daarbij behorende code bevestigd hebt kun je het ticket printen en meenemen. Neem voor de reis je E-ticket mee maar zorg ook voor een geldig legitimatiebewijs want hier kan bij een controle naar gevraagd worden. Deze twee documenten vormen samen je geldige vervoersbewijs voor de dag die jij erop aangegeven hebt dat je het kaartje wilt gebruiken. Als je door de week naar de Huishoudbeurs gaat is je E-ticket geldig vanaf 9:00 (dus na de spits) maar in het weekend kun je het de gehele dag gebruiken. Het E-ticket kun je activeren vanaf drie maanden voordat de Huishoudbeurs begint.

Plan je reis van tevoren goed

Plan je reis van tevoren goedVanaf station RAI ben je binnen een paar minuten te voet bij het beursgebouw. Bovendien is het station vanuit alle richtingen makkelijk te bereiken en stoppen er tijdens het evenement meer treinen dan binnen de normale dienstregeling het geval is. Wil je weten hoe vaak en hoe laat de trein naar Amsterdam RAI gaat? Raadpleeg dan van tevoren eerst de reisplanner van de NS. Dan weet je ook meteen waar je eventueel dient over te stappen, hoe lang de