goedkoop met de trein naar berlijn

Berlijn per trein

De Duitse hoofdstad Berlijn biedt de bezoeker een unieke mix van cultuur, geschiedenis en lifestyle. Berlijn zit vol met historie maar is tegelijkertijd ook trendsettend en vooruitstrevend. De rijke geschiedenis mengt zich hier zonder problemen met de moderne cultuur zodat Berlijn voor iedereen wat wils heeft en over een breed aanbod aan bezienswaardigheden beschikt. Tel daarbij nog de prima prijs/kwaliteit verhouding bij op en je bezoek aan deze wereldstad kan niet meer stuk.

Bezienswaardigheden in Berlijn

Als je voor de eerste keer Berlijn bezoekt dan kun je je opmaken voor een druk programma. Natuurlijk ga je kijken bij de wereldberoemde Brandenburger Tor en loop je over de brede boulevards Unter den Linden en Kurfürstendamm. Ook op je lijstje staan een bezoekje aan de Reichstag (Duits parlement) en de Siegessaule met een bronzen beeld van de Romeinse god Victoria. Daarna nog het 17e eeuwse Slot Charlottenburg, de fraaie Berliner Dom, de drukke Alexandermarkt en Gendarmenmarkt. Eigenlijk is een weekendje Berlijn te kort om de stad te leren kennen en te ervaren.

Hoe naar Berlijn te reizen

Berlijn is gelegen in het noordwesten van Duitsland en is een aparte deelstaat. De Duitse hoofdstad ligt rond de rivier de Spree en er wonen ruim 3,5 miljoen mensen. Natuurlijk is Berlijn per auto (600 kilometer van Utrecht) en per vliegtuig te bereiken, maar de voordeligste en meest relaxte manier blijft toch de trein. Meerdere malen per dag rijdt de InterCity Berlijn, een rechtstreekse trein van Amsterdam CS, die er ongeveer 6 uur over doet. Goedkope treintickets naar Berlijn zijn te koop vanaf € 39,00 per persoon.

Hoe te reizen in Berlijn

Een wereldstad als Berlijn heeft natuurlijk een uitgebreid openbaar vervoer. Zo kun je bussen, trams en de metro (U-Bahn) nemen om naar elk deel van de stad te reizen. Een aanrader is het om tijdens je verblijf in Berlijn een Berlin Welcome Card aan te schaffen. Hiermee kun je onbeperkt met het openbaar vervoer reizen, ontvang je een stadsplattegrond en een handig overzicht van alle vervoerslijnen. Bovendien krijg je in diverse musea, theaters, restaurants en bezienswaardigheden een aantrekkelijke korting. Een driedaagse Welcome Card kost € 22,00 per persoon. Ook zijn er tweedaagse en vrijdagse varianten te koop.

NB: tegen een meerprijs kun je ook naar Potsdam reizen. Met namen voor gezinnen is dit interessant. Volwassenen kunnen drie kinderen onder de 15 jaar gratis meenemen.