Goedkoop met de trein naar Düsseldorf

Düsseldorf per trein

Düsseldorf is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nordrhein Westfalen en ligt ongeveer 30 kilometer van Keulen aan de rechterover van de rivier de Rijn. Düsseldorf is net als Frankfurt am Main een belangrijk Duits handels- en financieel centrum. Daarnaast heeft de stad al vanouds een culturele uitstraling, mede doordat het ook een keurvorstelijke residentie was.

In Düsseldorf worden jaarlijks verschillende internationale beurzen en tentoonstellingen gehouden, onder andere op het gebied van mode, kunststoffen, kunst, antiek en plezierjachten. Door de grote internationale luchthaven van Düsseldorf is de stad prima te bereiken. De lowcost luchthaven Weeze is bereikbaar per regionale trein.

Qua cultuur heeft deze metropool met bijna 600.000 inwoners een aanbod dat is te vergelijken met steden als Keulen en Dortmund. Zo kun je er een stedelijk museum vinden, een modern theater en instellingen zoals het Heinrich Heine Institute dat geheel is gewijd aan deze beroemdste inwoner van Düsseldorf. Veel mensen bezoeken natuurlijk ook de beroemde en luxe winkelstraat Königsallee.

Met de trein naar Düsseldorf

Düsseldorf is prima per trein te bereiken. Vanaf Utrecht CS sta je in 1 uur en 44 minuten in deze Duitse modestad. Je reist rechtstreeks met de snelle en comfortabele ICE International; De treinprijzen beginnen vanaf € 19,00 per enkele reis. Treintickets naar Düsseldorf zijn eenvoudig te reserveren via NS Hispeed.