ICE International treinreizen

Met de ICE International reis je eenvoudig en snel met de trein naar de grotere Duitse steden zoals Berlijn, Keulen, Frankfurt am Main en München. Op verschillende trajecten in Duitsland haalt deze hogesnelheidstrein zelfs snelheden van 300 kilometer per uur.

Reistijden ICE International

De ICE International rijdt zeven keer per dag met vertrek vanaf Amsterdam Centraal naar Frankfurt am Main. In Nederland is het ook mogelijk om aan boord te gaan in Utrecht CS en Arnhem. De reistijden zijn prima te doen: Zo reis je vanaf Amsterdam naar Oberhausen in een kleine 2 uur, naar Keulen in ruim 2,5 uur en naar Frankfurt am Main in 3 uur en 40 minuten. Ook als je vanaf een Duitse luchthaven voor een vakantie vertrekt is de ICE een optie. De trein stopt namelijk ook op de luchthavens van Düsseldorf International en Frankfurt International Airport.

Serviceniveaus aan boord

De ICE International kent twee verschillende serviceniveaus; de 1e en de 2e klas. Reizen in de 1e klas heeft een aantal voordelen. Op de grotere stations heb je dan toegang tot de NS Hispeed lounges en de Deutsche Bahn lounges, aan boord heb je wat meer beenruimte, zijn de stoelen breder en is er een stroomvoorziening. Aan boord van alle ICE International treinen bevindt zich ook een Bistro/Bar rijtuig waar onder andere drankjes, snacks, salades en broodjes worden verkocht.

Reserveren voor de ICE International

Ook al is het niet verplicht, het is wel aan te raden om een zitplaats te reserveren. Zo ben je zeker van een zitplaats in de ICE International. NB: je reist dan met twee tickets per traject: een treinkaartje en een zitplaatsreservering. Treinkaartjes zijn eenvoudig te bestellen via de website van NS Hispeed. Als je vaker met de trein in Duitsland reis, dan is het wellicht handig om een kortingskaart van de Duitse spoorwegen aan te schaffen.