Kies voor een dagje Antwerpen met de trein

Als je een dagje uit wilt en liever niet zelf wilt rijden met de auto kun je ook voor de trein kiezen. In Nederland zijn veel plaatsen makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer maar er zijn ook veel bestemmingen in het buitenland. Wil je graag met de trein naar Antwerpen voor een dagje om de sfeer bij onze zuiderburen te gaan proeven? Kijk dan wat de mogelijkheden zijn.

dagje uit

Voordelen van reizen met de trein

Reizen met de trein naar Antwerpen heeft zeker zijn voordelen: als je kiest voor deze stad kom je vrij snel op de plaats van bestemming want het station ligt er ook nog eens midden in het centrum van de stad. Koop je een kaartje online dan betaal je geen reserveringskosten en reizen met de trein naar Antwerpen houdt in dat je geen langdurige inchecktijden hebt maar gewoon meteen kunt instappen en op een comfortabele manier vervoerd wordt. Bovendien betekent reizen met de trein ook dat je niet zelf hoeft te rijden en dus veel beter uitgerust aankomt dan wanneer je met de auto gaat. Je vermijdt op die manier ook een drukke stad als Antwerpen, betaalt geen torenhoge parkeerkosten en het kost je ook geen brandstof.

Thalys of Intercity Brussel

Met de trein naar Antwerpen is een comfortabele manier van reizen. Je kunt kiezen uit eerste of tweede klasse maar ook of je reist met de Thalys of de Intercity Brussel. Wil je een kaartje kopen voor de Thalys? Daarvan kunnen de prijzen verschillen. Deze zijn afhankelijk van wanneer je het ticket boekt. Hoe langer van tevoren je boekt hoe meer korting je krijgt. Ook de klasse waarin je reist bepaalt mede de prijs: eerste klas is uiteraard duurder dan tweede. Ook de flexibiliteit telt mee: wil je flexibel zijn zodat je het kaartje kunt omboeken indien nodig naar bijvoorbeeld een ander tijdstip dan levert dat geen korting op. Kies je voor FLEX dan kun je kosteloos je treinreis wijzigen of annuleren. De tarieven voor de Intercity Brussel staan wel vast. Behalve het verschil in prijs zijn er nog wat zaken die verschillen tussen beide manieren van reizen.

Verschillen tussen de Thalys en Intercity Brussel

Kies je voor de Thalys dan reis je in een uur en 12 minuten met de trein naar Antwerpen. Met de Intercity Brussel doe je er in totaal 2 uur en 23 minuten over om van Amsterdam CS in Antwerpen te raken. Een kaartje voor de Thalys dien je op voorhand te kopen zodat je zitplaats gegarandeerd is. Vroeg boeken betekent echter wel korting op de prijs van het ticket. Voordeel van de Thalys is dat je gegarandeerd een vaste zitplaats hebt, gratis wifi en dat de trein uiterst comfortabel is om mee te reizen. De Intercity Brussel doet er daarentegen wat langer over maar omdat je hiervoor geen tickets hoeft te reserveren kun je ook spontaan een dagje uit met de trein naar Antwerpen doen. Bovendien zijn de kaartjes voor deze trein in het weekend en tijdens de daluren ook voordeliger. Reden te meer om een keer een lekker weekendje Antwerpen te doen.

Raadpleeg voor meer informatie vooraf de site

Weet je niet zeker welke manier je het fijnste vindt? Lees dan eerst op de website van NS International wat de kenmerken zijn van beide treinen. Zo kun je bijvoorbeeld de reisplanner raadplegen maar ook de dienstregeling is beschikbaar. De Intercity Brussel vertrekt in Nederland 16 keer per dag vanaf station Amsterdam Centraal en doet tot Antwerpen de volgende stations aan: Schiphol Airport, Den Haag CS, Rotterdam CS, Dordrecht en als laatste station in Nederland Roosendaal waarna de trein rechtstreeks naar Antwerpen gaat. Kom je uit een andere plaats in Nederland dan kun je ook op een van deze stations overstappen op de Intercity Brussel. Wil je meer weten over de faciliteiten in de trein zelf? Raadpleeg dan ook even de site.

De stad zelf bezoeken

Ben je eenmaal in Antwerpen aangekomen zul je zien dat je echt midden in het centrum staat als je het station (op zichzelf al een mooie bezienswaardigheid) verlaat. De Zoo grenst direct aan het station maar het centrum zelf is ook binnen handbereik. Je kunt natuurlijk spontaan gaan winkelen of mooie bezienswaardigheden gaan bewonderen, maar genieten van de Belgische vriendelijkheid en het Bourgondische eten en drinken is ook zeker een aanrader tijdens een bezoek aan de stad. Plan je graag liever eerst je bezoek zodat je niks mist? Kijk dan eerst op internet wat er allemaal te zien en te doen is en bepaal zelf wat je graag wilt ondernemen.

Logeermogelijkheden

Je kunt in Antwerpen zelf op heel veel plaatsen logeren, het is maar net wat je wilt. Als je van tevoren goed kijkt wat de mogelijkheden zijn vind ook jij zeker een verblijf dat voor jou geschikt is en op een locatie en voor een prijs die jij wilt.

Antwerp City Card

Antwerp City Card

Op het station van Antwerpen zelf kun je een Antwerp City Card aanschaffen. Als je je treinkaartje toont krijg je korting op deze kaart maar deze levert je vooral voordelen op tijdens je uitstapje in de stad zelf. De card kan een verschillende geldigheidsduur hebben dus als je wat langer blijft kies je bijvoorbeeld het beste voor een card die 72 uur geldig is. Je kunt met de card gratis reizen met het openbaar vervoer in de stad, krijgt korting bij diverse winkels door middel van bonnetjes en gratis toegang tot diverse musea. Kun je niet alles in één keer doen? Dan kun je de bonnen ook later nog gebruiken want deze zijn langer geldig dan de kaart. Heb je meteen een goede reden om nog eens gezellig met de trein naar Antwerpen terug te gaan.

Wandelroutes in de stad

Antwerpen is een stad die zich ook prima leent om te wandelen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om met het openbaar vervoer de stad te doorkruisen maar als je te voet gaat zie je wel meer van de stad zelf. Je kunt al van tevoren wandelingen downloaden die je kunt doen door de stad. Ben je meer voor het shoppen en wat minder van de cultuur? Kies dan de wandeling die je langs alle leuke winkels van de stad leidt.