Landschap en natuur in Antwerpen

Stadspark

In de buurt van de Meir, waar heerlijk gewinkeld kan worden, ligt het Antwerpse Stadspark. Ooit was dit de plek van een fort, maar de plek is nu een vredig en rustig park geworden. Ideaal om op vakantie even bij te komen van al het drukke shoppen op de Meir, of het bezoeken van de talloze Antwerpse bezienswaardigheden.

Rivierenhof

Dit is het grootste natuurgebied in Antwerpen. Er komen veel mensen wandelen, fietsen, joggen of vissen in het park van ruim 130 hectaren. In de zomermaanden worden hier vaak optredens gegeven in de open lucht. Even heerlijk genieten als het mooi weer is.

Nachtegalenpark

Dit is niet één park, maar eigenlijk drie parken. De parken Vogelzang, Den Brandt en Middelheim staan in de volksmond bekend als het Nachtegalenpark. Veel families met kinderen bezoeken de parken, er is bijvoorbeeld een kleine kinderboerderij.

Plantentuin

In de Plantentuin van Antwerpen zijn veel buitengewone bomen en planten verzameld. Ook is er een uitgebreide verzameling van kruiden. De tuin bevindt zich in het centrum van de stad en is dus makkelijk te bereiken tijdens een vakantie in de stad Antwerpen, voor de echte natuurliefhebbers.