De leukste pretparken

Korting voor een pretpark

Nog nergens ter wereld vertoond! De Efteling opende deze spectaculaire attractie op 1 april 2007. Wat beleef je in De Vliegende Hollander? En wat maakt hem zo bijzonder?

Om de paar weken zitten in de Veronica gids (wellicht ook in andere tv gidsen) kortingsbonnen voor pretparken en evenementen, ook in tijdschriften zitten rond deze tijd kortingsbonnen, en ook bij bepaalde boodschappen zitten zegels om korting te sparen, nadeel soms moet je wel drie potten pindakaas kopen etc. Ook kranten hebben soms leuke kortingsbonnen. Bij bobbyaanland kregen wij van een belgische vrouw een kortingsbon bij de ingang, was een bon uit de gazet, en mochten de kinderen gratis naar binnen, je snapt dat we die vrouw dankbaar waren!

De leukste pretparken in Nederland,

Veel pretparken bieden tegenwoordig een korting van enkele euro’s aan voor wie online kaarten bestelt. Dat tikt lekker aan als je met de hele familie gaat. En je hoeft niet meer in de rij te gaan staan voor de kassa. Vaak zijn de kaarten niet voor een bepaalde dag, maar voor het hele seizoen geldig, dus je komt niet in de knel bij onvoorziene omstandigheden. Trouwens toch een goed idee om vooraf even de site van het pretpark te bezoeken: vaak staat er een plattegrond online. Print die ook meteen uit, in het pretpark betaal je vaak voor een plattegrond.

Een zomer lang zeurende kinderen. Wanneer mogen we naar het pretpark? Uiteindelijk stem je toe. Maar ga niet onvoorbereid op pad. Anders voelt je portemonnee achteraf stukken minder prettig aan. Wachten kost geld, ook in het pretpark. Wie te lang in de rij moet staan, verveelt zich en gaat eerder duur snacken. Te lang wachten kost ook teveel tijd: minder attracties kunnen bezocht worden. De kinderen kunnen dan wel eens een extra terugkomdagje opeisen. Daarom: plan wanneer je gaat. Bedenk dat de rijen lang zijn op feestdagen en het weekend. Overweeg een snipperdag in de zomervakantie. Op maandag zijn pretparken namelijk ook open en de wachtrijen zijn dan prettig kort.

Top 10 Beste & Leukste pretparken: