Markten in Antwerpen

 

Antwerpen staat bekend om het grote aantal markten in de stad. Deze markten zijn vaak al lang actief en komen voor uit de Antwerpse geschiedenis als handelsstad (denk aan de handel in diamanten). Naast het grote aantal wekelijke of zelfs dagelijkse markten, zijn er ook speciale markten in Antwerpen op bepaalde feestdagen. Op een vakantie in Antwerpen kunt u dus bij genoeg markten terecht om rond te snuffelen.

Wekelijkse markten in Antwerpen

Vogelmarkt: Verkoop van bloemen, antiek en diverse dieren.

Exotische markt: Lokale Antwerps producten worden hier verkocht, maar ook Turkse en Marokkaanse specialiteiten.

Vrijdagmarkt: Oude inboedels worden hier geveild. Ideaal voor mensen die een goedkope aankoop willen doen.

Antiekmarkt: De naam zegt het al, antiek. Let op! Verschillende locaties: op zaterdag op de Lijnwaadmarkt en op zondag op de Sint-Jansvliet.

Maandelijkse markten in Antwerpen

Biomarkt: Producten die op een biologisch verantwoorde manier zijn geproduceerd, worden hier verhandeld. Misschien niet goedkoop, maar wel beter voor het milieu!

Boekenplein: Er worden hier niet alleen veel goedkope boeken verkocht, maar er kan ook vaak van een muzikaal optreden worden genoten.

Lambermontmatre: Kunstmarkt, waar kunstenaars vaak hun eigen werk willen toelichten. Leuk om toch eens met een echte kunstenaar te praten op vakantie.

Markt van morgen: Markt voor ambitieuze jonge modeontwerpers. Gaat u het volgende grote talent ontdekken op de vakantie in Antwerpen?

Jaarlijkse markten in Antwerpen

Rubensmarkt: Markt gewijd aan de bekende Belgische kunstenaar Rubens. Helaas worden zijn zeer dure originele schilderijen hier niet verkocht, maar wellicht is het mogelijk om een goedkope replica te kopen.

Kerstmarkt: Zeer sfeervolle kerstmarkt in het hart van Antwerpen, op de Groenplaats.

Dubieus design: Verkoop van tweedehandse designartikelen. Vaak bijzonder goedkoop.