Musea in Antwerpen

Red Star Line Museum

De zo genaamde rederij vervoerde miljoenen mensen vanuit Antwerpen naar de Verenigde Staten en Canada in de negentiende en de twintigste eeuw. De levende herinneringen aan deze overtochten zijn in dit museum te zien.

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Niet te verwarren met het gelijk genaamde museum in Brussel. Hier zijn voornamelijk de kunstwerken te zien van de Vlaamse schilders, zoals Van Eyck, Memling, Rubens en Metsijs. Maar er is ook aandacht voor buitenlandse kunstenaars, zoals Frans Hals en Amedeo Modigliani.

Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het in dit museum om hedendaagse kunst. De verzameling van het museum bestaat uit een permanente collectie en tijdelijke exposities. Van tijd tot tijd worden er ook voorstellingen, voordrachten en concerten in dit Antwerpse museum verzorgd.

Rubenshuis

Het museum over het leven van de Belgische kunstenaar Peter Paul Rubens, is in diens voormalige woonhuis gevestigd, dat in het centrum van Antwerpen lag (en ligt). Rubens leefde meer dan 25 jaar in dit huis.

ModeMuseum (MoMu)

Dit museum beschikt over ruim 25000 stukken. Er is gekozen voor een dynamische opzet van de tentoonstelling, in plaats van een vaste opstelling. Dit houdt in dat de tentoonstellingen vaak wisselen en ook wordt er actief een link tussen oude en hedendaagse modetrends gelegd. Op meerdere vakanties in Antwerpen kan dus steeds een andere tentoonstelling bekeken worden.

Diamantmuseum

Een grote aanrader voor mensen op vakantie in Antwerpen. De stad Antwerpen heeft al eeuwenlang de traditie van diamantbewerking. In het museum leert u meer over diamanten en de geschiedenis van de diamant in Antwerpen.