Reis snel en eenvoudig met de trein naar Brussel

0
118
brussel

Wil je een dagje naar onze zuiderburen maar heb je geen zin om zelf met de auto te rijden? Dan kun je er ook voor kiezen om met de trein te gaan. Wil je bijvoorbeeld naar Brussel? Dan koop je via NS International eenvoudig een treinkaartje.

Reis met de Thalys of Intercity Brussel

Als je een kaartje koopt voor de trein Brussel kun je vanaf Amsterdam CS met de Thalys naar België toe. Deze trein stopt onderweg ook nog op de stations van Schiphol en Rotterdam CS. De Thalys doet er slechts een uur en vijftig minuten over om van Amsterdam in Brussel te geraken, dus dat is niet alleen zeer snel maar ook erg comfortabel reizen.

Intercity Brussel

Een enkeltje voor de trein Brussel kost je met de Thalys minder dan met de gewone trein Brussel. Behalve het verschil in prijs zijn er nog een paar verschillen tussen deze twee manieren van reizen.

Thalys

Reis je met de Thalys? Reserveer dan van tevoren een kaartje. Spontaan een dag van tevoren een reisje plannen zit er hiermee niet in, maar je bent wel verzekerd van een vaste zitplaats, betaalt een lager tarief omdat je van tevoren bespreekt en reist bovendien uiterst comfortabel en zeer snel naar Brussel. Komt een uitstapje naar Brussel spontaan bij je op? Dan kun je kiezen voor een reis met de Intercity naar Brussel. Hiervoor hoef je geen ticket te reserveren, maar kun je dit last minute kopen. Je betaalt voor het kaartje trein Brussel een vast laag tarief.

Raadpleeg van tevoren de reisplanner

Wil je graag van tevoren weten wanneer het mogelijk is om met de trein Brussel richting het zuiden te reizen? Dan raadpleeg je het beste van tevoren even de reisplanner die je op de site van de NS kunt vinden. Hierin staan de vertrek- en aankomsttijden aangegeven en ook op welke tussenliggende stations de trein stopt. Op de site kun je ook meteen zien wat een kaartje kost en de tickets bestellen. Je kunt altijd kiezen uit een ticket voor de eerste of de tweede klas. Kies je voor de eerste klas van de Thalys? Dan betaal je daar wel wat meer voor maar dan heb je ook gratis wifi, meer beenruimte en catering aan boord. Dus ideaal als je op zoek bent naar een luxe en ontspannen reis naar de Belgische hoofdstad.

Reizen binnen de stad Brussel

Brussel heeft meer stations en als je een treinkaartje koopt voor de Thalys kun je dit ook op verschillende stations die in de nabijheid van Brussel liggen gebruiken om daar naar toe te reizen. Dit is wel handig want dan hoef je daar dus geen extra kaartje voor te kopen en is je ticket voor de Thalys ook geldig. Als je eenmaal in Brussel gearriveerd bent wil je uiteraard ook wat van de stad zien. Op de site van de NS kun je al leuke ideeën opdoen voor wat er allemaal te zien is in Brussel.