Stedentrip Antwerpen

 

Antwerpen is een trendy stad in België waar je terecht kunt voor een goed dagje shoppen of een avondje uit. Anders dan steden als Brugge en Gent is het geen openluchtmuseum, maar zie je er nog wel veel van de historie in de verder moderne stad.
Lees hieronder meer over deze veelzijdige stad.

De oude binnenstad

De Grote Markt en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

In de binnenstad van Antwerpen vind je nog wel veel historie. Zo kom je bij een bezoek vast en zeker op de Grote Markt en zul je op veel momenten de 123 meter hoge Onze-Lieve-Vrouwekathedraal kunnen zien. Als je er toch bent, neem dan ook eens een kijkje binnen. Er hangen onder andere schilderijen van de bekende schilder Rubens.

Vlakbij de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal ligt de Groenplaats. Net als op de Grote Markt vind je hier veel leuke kroegen, restaurants en winkeltjes. De historische gevels en het standbeeld van Rubens zijn zeker een bezichtiging waard.

Eten en drinken

Voor een hapje of een drankje ga je naar een van de vele cafés op de Grote Markt of de Groenplaats. Ook in de Ossenmarkt en Stadwaag vind je veel leuke kroegjes waar vooral veel studenten te vinden zijn. Natuurlijk moet je ook even langs een fritkot voor een zak echte Vlaamse patat. Hoewel Antwerpen geen echte wafelspecialiteit heeft, vind je overal in de stad wel plekken waar men Luikse of Brusselse wafels verkopen, altijd lekker!

In de kroeg of op het terras drink je natuurlijk een Belgisch pintje. Anders dan in Nederland staan er in België veel meer soorten en merken op een Belgische kaart. Voor een Antwerps biertje bestel je een De Koninck. De echte bierliefhebbers kunnen een speciale bierwandeling maken of gaan naar Café Kulminator, die al eens werd verkozen tot beste biercafé ter wereld.

Winkelen

Antwerpen is een perfecte stad om te shoppen. Je vindt er zowel de grote internationale ketens als de kleinere, exclusievere winkels en merken. De Meir is het belangrijkste gebied als het gaat om winkelen. Grotere bekende ketens zoals H&M en Esprit hebben hier een vestiging, maar ook winkels die je in Nederland minder vaak ziet, zoals Forever 21 en Pull & Bear. Voor exclusievere winkels ga je naar winkelcentrum Stadsfeestzaal of het Quartier Latin. Echte modeliefhebbers gaan naar de boetiekjes in de Modewijk. Hier vind je ook wat hippere trendy winkels.

Dagje uit

Als je er een echt dagje uit van wilt maken zonder al te veel shoppen, dan bezoek je de dierentuin van Antwerpen: ZOO Antwerpen. Het is de oudste dierentuin van België waardoor je er mooie historische gebouwen treft. Aquatopia is ook een aanrader. Dit aquarium is onderverdeeld in zeven wonderwaterwerelden, waaronder het regenwoud, het moeras en koraalriffen.

Bereikbaarheid en overnachten

Antwerpen ligt net onder de grens van Nederland en is daarom makkelijk bereikbaar voor Nederlanders. Je kunt er onder andere met de trein naar toe. Vanaf Utrecht doe je er ongeveer anderhalf uur over, vanaf Amsterdam ben je in een uurtje op het mooie station van Antwerpen. Natuurlijk kun je er ook met de auto naar toe. In en buiten de stad zijn voldoende parkeergelegenheden te vinden. Aan de linkeroever van de Schelde en bij Metropolis kun je goedkoop of gratis parkeren. Vervolgens kun je met het openbaar vervoer (bus of metro) snel in het centrum komen.

Blijf je een weekendje in Antwerpen, dan vind je in Antwerpen vele leuke hotels en bed & breakfasts. Wil je goedkoper overnachten dan kun je terecht in een hostel. Ook kun je kamperen op stadscamping de Molen. Deze camping is het hele jaar geopend en ligt net buiten het centrum aan de oever van de Schelde.

Ik vind Antwerpen een leuke stad en je kan er goed winkelen. Het station van Antwerpen is ook zo mooi.

Zijn jullie al eens in Antwerpen geweest en wat vinden jullie ervan?