Met de trein naar Duisburg

Duisburg per trein

De Duitse stad Duisburg is de derde grootste stad van het Ruhrgebied, ligt in het zuidwesten van deze regio en heeft Europa’s grootste binnenhaven. Je kunt in Duisburg heerlijk over de boulevard slenteren of wat drinken op een van de vele terrasjes aan de waterkant.

Het is een aanrader om een rondvaart te maken; vanaf het water heb je goed zicht op de fraaie oude gevels van de pakhuizen. In Duisburg kun je ook een aantal culturele trekpleisters bezoeken zoals bijvoorbeeld het Küppersmühle museum voor moderne kunst.

Ook voor bezoekers die graag shoppen of uitgaan heeft Duisburg veel te bieden. Je vindt er een ruime keus aan winkels, je kunt een opera bijwonen in het Opernhaus of een gokje wagen in Casino Duisburg.

Met de trein naar Duisburg

Duisburg is prima per trein te bereiken. Vanaf Utrecht CS sta je in anderhalf uur in deze Duitse stad. Dit is een rechtstreekse ICE International trein en de treinprijzen beginnen vanaf € 19,00 per enkele reis. Treintickets naar Duisburg zijn eenvoudig te reserveren via NS Hispeed.

NB: vanaf Duisburg Hauptbahnhof kun je eenvoudig doorreizen naar Dortmund, de grootste stad van het Ruhrgebied.