Met de trein naar München

0
94
Met de trein goedkoop en snel naar München

München per trein

De Zuid-Duitse stad München kent een rijke bierhistorie. Zo werd in 2010 het 200-jarig jubileum van het befaamde Oktoberfest gevierd. Gedurende het jaar kun je bier proeven en drinken in de vele Biergarten, de verschillende brouwerijen en de ontelbare kroegen in de stad. Tijdens je bezoek aan München maak je dan ook echt kennis met de Beierse ‘gemütlichkeit’.

Biergarten

Dagje uit: Begin 1812 kregen de Beierse bierbrouwers toestemming om in hun eigen kelders ook bier te serveren. Deze Biergarten werden in de loop der jaren een sociale ontmoetingsplek en tegenwoordig zijn er nog steeds zo’n 100 biertuinen in München. Hier kun je aan lange tafels proosten met de inwoners van de stad.

Oktoberfest

Dat er bij München meteen aan bier wordt gedacht komt natuurlijk ook door het wereldberoemde Oktoberfest. Dit bierfestival vindt meestal plaats rond eind september en begin oktober en trekt bierliefhebbers van over de gehele wereld. Bier wordt tijdens het Oktoberfest geserveerd in een bierpul met een inhoud van 1 liter. Zo’n Maß is trouwens ook het standaardformaat in veel Biergarten.

Bezienswaardigheden in München

In München draait het niet alleen om bier. In de hoofdstad van Beieren kun je een aantal topmusea en verschillende andere bezienswaardigheden bezoeken. Natuurlijk bezoek je ook tijdens je stedentrip in München de voetbaltempel Allianz Arena, de thuisbasis van een van Europa’s topclubs FC Bayern en het Olympia Park.

Hoe naar München te reizen

München ligt in het zuidoosten van Duitsland en vanaf Utrecht 800 kilometer rijden. Een prima alternatief voor de auto is dan ook de trein. Per ICE International reis je in ongeveer 7 uur van Utrecht CS naar München. Ook is het mogelijk om de City Night Line te nemen. Deze internationale nachttrein vertrekt ’s avonds vanuit Nederland (opstapplaatsen Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem) en arriveert vroeg in de ochtend in de Beierse hoofdstad.

Hoe te reizen in München

In München reis je makkelijk te voet, per openbaar vervoer of per hop-on-hop-off bus. Met een City Tour Card (vanaf € 9,90) reis je vrij met bussen, trams en de metro en krijg je bovendien korting bij verschillende attracties. In München wordt ook een ruime keuze aan tours aangeboden zoals stadswandelingen, themarondeleidingen en tochtjes per segway. Op diverse plaatsen is het ook mogelijk om een fiets te huren via bijvoorbeeld NextBike of CallaBike van de Deutsche Bahn.