Met de trein naar Oberhausen

Oberhausen per trein

De Duitse stad Oberhausen, gelegen in het westen van het Ruhrgebied, is in Nederland natuurlijk vooral bekend vanwege het enorme CentrO winkelcentrum. Je vindt hier meer dan 200 winkels, 50 restaurants, een boulevard van 400 meter en zelfs een pretpark.

In Oberhausen kun je ook het Sea Life Aquarium en het Legoland Discovery Centre bezoeken of een internationale show/musical in het fraaie Metronom theater bijwonen.

In de Kaisergarten grenzend aan Schloss Oberhausen kun je heerlijk wandelen in de natuur met bossen, weiden en een dierentuin. Een andere niet te missen bezienswaardigheid in Oberhausen is de Gasometer. Dit voormalige gasreservoir van een cokesfabriek is tegenwoordig een bijzondere tentoonstellingshal; vanaf een van de uitkijkplatformen heb je een mooi uitzicht over het gebied.

Met de trein naar Oberhausen

Oberhausen is prima per trein te bereiken. Vanaf Utrecht CS sta je in minder dan anderhalf uur in deze Duitse stad. Dit is een rechtstreekse ICE International trein en de treinprijzen beginnen vanaf € 19,00 per enkele reis. Treintickets naar Oberhausen zijn eenvoudig te reserveren via NS Hispeed.

NB: vanaf Oberhausen Hauptbahnhof kun je eenvoudig doorreizen naar andere steden in het Ruhrgebied zoals Dortmund en Duisburg.