Frankfurt am Main treinkaartjes

Frankfurt am Main per trein

Veel mensen zien de Duitse stad Frankfurt am Main wellicht als een typische zakenstad. Met meer dan 150 internationale banken, de beurs en de indrukwekkende skyline lijkt het hier misschien al snel op, maar de stad heeft zoveel meer te bieden op zowel historisch als cultureel gebied.

Ligging

Frankfurt am Main ligt in de Duitse deelstaat Hessen en er wonen ongeveer 700.000 mensen. De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Main en is de enige stad in Duitsland met een echte wolkenkrabber skyline. Door deze hoge torens heeft Frankfurt de bijnaam ‘Mainhattan’ gekregen. Je kunt de Main Tower bezoeken en vanaf het 200 meter hoge uitkijkplatform de stad bewonderen.

Niet ver van deze wolkenkrabbers kun je nog het historische Frankfurt vinden. In de Aldstadt vind je het historische stadhuis en de fraaie vakwerkhuizen op de Römerberg. Aan de overkant van de Main ligt de wijk Alt-Sachsenhausen waar veel traditionele restaurantjes en de befaamde appelwijn bars zijn gevestigd. Op de groene oevers van de Main is het niet alleen goed toeven in de zon, maar is ook de plek voor cultuurliefhebbers. Hier ligt de zogenaamde Museumufer met 26 verschillende musea. Niet lang geleden is hier het beroemde Städelmuseum heropend en heeft het museum er een complete ondergrondse verdieping bijgekregen.

Hoe naar Frankfurt am Main te reizen

De meest ideale manier om naar Frankfurt te reizen is per trein. De ICE International rijdt vanaf Amsterdam Centraal, via Utrecht CS en Arnhem in zo’n 3 uur en 46 minuten naar Frankfurt Hauptbahnhof. Reis je per auto dan is de afstand vanaf Utrecht ongeveer 400 kilometer. NB: als je met de auto het centrum in wilt, dan heb je een groene milieusticker nodig. Deze Umweltplakette is verkrijgbaar bij de Dekra, TÜV en ANWB.

Hoe te reizen in Frankfurt am Main

Veel bezienswaardigheden zijn per voet te bereiken in Frankfurt. Voor de attracties die wat verder weg of buiten het centrum van de stad liggen kun je het beste de bus of tram nemen. Met een Frankfurt Card kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer en krijg je ook korting op verschillende attracties, rondvaarten en stadtours. Deze kaart is online aan te schaffen en kost € 9,90 voor 1 dag en € 14,50 voor 2 dagen. Reis je bijvoorbeeld met het gezin dan is het ook mogelijk om een voordelige groepskaart te nemen. Andere mogelijkheden zijn op een tour met een Hop on, hop off bus te maken, een ritje in de Ebbelwei Express (appelwijn trammetje) of om een fiets te huren via bijvoorbeeld NextBike of CallaBike van de Deutsche Bahn.