Een weekend met de trein naar Dortmund

0
121
goedkoop naar Dresden per trein

Dortmund per trein

Dortmund is de grootste stad van het Duitse Ruhrgebied en is gelegen in het oosten van deze regio. Een van de bezienswaardigheden in Dortmund is de Dortmund-er U-Turm. Deze vroegere gisterij en opslag van de Dortmund-er Union brouwerij is gemakkelijk te herkennen door de enorme U op het dak van het gebouw. Tegenwoordig is er een museum voor 20ste en 21ste eeuwse kunst gevestigd.

Andere interessante plekken zijn het Dortmunder Naturkundemuseum dat je onder andere terugvoert naar de oertijd en de DASA (Arbeitsschutzausstellung) waar je het dagelijks werk van industriearbeiders kunt zien.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een voetbalwestrijd van de beroemde club Borussia Dortmundte bezoeken. In het Signal Iduna Park kunnen bijna 84.000 toeschouwers plaatsnemen.

Met de trein naar Dortmund

Dortmund is prima per trein te bereiken. Vanaf Utrecht CS sta je in 2 uur en 20 minuten in deze Duitse stad. Het eerste deel reis je met de snelle en comfortabele ICE International. Je hoeft vervolgens slechts 1 keer over te stappen in Duisburg en de treinprijzen beginnen vanaf € 19,00 per enkele reis. Treintickets naar Dortmund zijn eenvoudig te reserveren via NS Hi-speed.