Winkelen in Antwerpen

In Nederland spreken we bijvoorbeeld van aanbiedingen, uitverkoop, megakortingen, goedkoop, hoge korting, etc. In België wordt er over solden gesproken. Als u de term solden ziet, betekent het dus gewoon uitverkoop. In België mogen winkeliers niet een permanente uitverkoop adverteren, zoals veel winkels in Nederland wel doen. Het is wettelijk bepaald dat de uitverkoop alleen op een bepaalde tijd mag. De volgende grote solden in Antwerpen is in januari 2011. Dus nog even wachten op de hele goedkope prijzen in dit winkelparadijs.

Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat er het hele jaar heerlijk in Antwerpen gewinkeld kan worden. De historische stad biedt een tal van winkelstraten waar shoppers op hun gemak de veelal goedkope aanbiedingen kunnen bekijken. Heel bekend is bijvoorbeeld het winkelen op de Leien, in de Meir of bij de Wilde Zee.

Leien

De Antwerpse Leien bestaan uit meerdere straten, zoals de Amerikalei en de Britselei. Hier kan het winkelend publiek veel leuke winkels vinden. In diverse horecazaken kan even bijgekomen worden van het winkelen.

Meir

Veel grote winkelketens zijn in dit gebied gevestigd. Het is een fraaie omgeving, aangezien de meeste gebouwen uit de achttiende en negentiende eeuw komen. Zeker aan te raden om dit gebied tijdens uw vakantie of weekendtrip te bezoeken.

Wilde Zee

In dit winkelgebied bevinden zich veel modewinkels. Trendy of chic, voor iedereen is er wat te vinden. U kunt eventueel wachten tot de Antwerpse solden beginnen om hier goedkoop uw slag te slaan.

Modewijk

Ook in de Modewijk kan veel kleding gekocht worden, zoals de naam al doet vermoeden. Veel van de hier werkzame Antwerpse modeontwerpers zijn aan de Academie voor Schone Kunsten in dezelfde stad opgeleid. Een bezoek hier zal u zeker aangenaam verassen.